Diensten

Je leert je team betrekken, binden, boeien om ze zo te kunnen behouden.

   

   

  1. Ter plaatse coaching over je personeelsstrategie

   

   

  We gaan je HR professionaliseren. Niet met allerlei gadgets en digitale tools maar wel met authentieke en oprechte interesse in jouw medewerkers. 

  Met de expertise die ik opbouwde tijdens mijn carrière als medewerker op de personeelsadministratie en boekhouding, geef ik de ondersteuning die je als zaakvoerder nodig hebt om de communicatie met je mensen te optimaliseren. Vanuit mijn eigen leefwereld als medewerker voel ik als geen ander aan wat je medewerkers nodig hebben om te bloeien en te groeien. Deze groei is van cruciaal belang in jouw bedrijf. 

   

  Volgende topics kunnen aan bod komen bij de begeleiding on site.

   

  1. Een nieuwe aanwerving, hoe pak je dat aan? 

  2. Hoe zorg je voor een goed onthaal van een nieuwe werknemer of langdurig zieke medewerker (on-boarding en re-boarding). Wat komt er bij kijken?

    3. Waarom is een exit-gesprek zo belangrijk en wat kan je eruit halen? 

     4. Groeigesprekken of functioneringsgesprekken zorgen voor de neuzen in dezelfde richting. Hoe kan je het maximale aan informatie hieruit halen? 

      5. Wie is voor welke taak het meest geschikt en wat heeft die persoon nodig? We zien hoe we een opleidingsplan kunnen opstellen

      6. Structuur opzetten door procedures te gaan schrijven. Waarom is dit nodig? Wat heeft het voor nut? Hoe bewaar je dat best?

      7. Personeelsvergaderingen en aftoetsmomenten met je mensen in een formele vorm zijn belangrijk. Hoe organiseer je die vergaderingen? Hoe volg je op? 

      8. Hoe omgaan met generatieverschillen? Hoe kan je andere generaties beter begrijpen? 

      ...

       

      Er worden heel veel vragen beantwoord tijdens deze sessies. 

       

      Een begeleidingstraject gebeurt ter plaatse. We stellen een traject samen die voor jou het meeste waarde geeft. Elk traject bestaat uit 3 topics en kan verder uitgebouwd worden volgens de behoefte. De looptijd van een traject is minimum 3 maand gedurende een 2 x  ½ dag per maand.

       

      Voor de start van een traject leggen we jouw doelstellingen vast en weet je al zeker dat jouw vragen aan bod komen. Je krijgt tijdens de topics heel veel praktische zaken mee. Er is voldoende tijd én ruimte om je pijnpunten en vragen te bespreken. Je krijgt van mij heel veel praktische tools om met je personeel verder aan de slag te gaan en zaken te documenteren. 

      We willen jouw personeel betrekken, binden, boeien om ze zo ook te kunnen behouden.

      We bekijken samen hoe we dit het beste kunnen doen. Dit kan via groeigesprekken, een matrix-tabel, een oefening rond de waarden en visie van je bedrijf, actieplan rond opleidingen, werkprocedures opzetten, ... . Al deze zaken komen voor in de topics.

      Je hebt na afloop een mooie basis om als naslagwerken te dienen bij je verder personeelsbeleid.

        

       2. Klankbord voor je personeelszaken

        

       Vele zaakvoerders zien soms het bos niet meer door de bomen. Ze zijn te nauw betrokken bij hun personeel of het personeel bevindt zich teveel in de privé-sfeer van de zaakvoerder. Het is dan een verademing om je tot een onpartijdige derde te kunnen richten. Je krijgt terug een klare kijk op je bedrijf en de richting waar je wil naar toe gaan. 

        

       - We ping-pongen

       - Je krijgt er een frisse kijk bij

       - Ik heb een helicopterview

       - Ik fungeer als neutraal persoon

       - Ik heb een onafhankelijke visie

        

       Met de abonnement-formule kan je 6 x 2 uur met mij sparren. Deze zijn binnen de 6 maand na aankoop van het abonnement op te nemen. 

       We bekijken welke zaken je wenst door te spreken en gaan daarmee aan de slag. We bouwen iedere sessie verder aan deze onderwerpen om zo tot een resultaat te komen waar jij je als zaakvoerder goed bij voelt. Na elk sparmoment krijg je van mij een overzicht van de handvaten die we aan het opzetten zijn. 

       Om een volle beleving te hebben van de sparmomenten gebeuren deze niet bij de klant maar op locatie in Brugge of Oostkamp. Dit volgens beschikbaarheid. In overleg kan een andere locatie worden voorgesteld.

        

       Je hebt een spar-abonnement voor de prijs van 1499 € inclusief locatie, drankjes, rapportering. Excl. BTW.