Diensten

Je leert je team betrekken, binden, boeien om ze zo te kunnen behouden.

Strategisch HR-advies voor CEO's: Optimaliseer je Personeelsmanagement

 

Wil jij graag advies om je HR-processen te professionaliseren en de communicatie met je medewerkers te optimaliseren? Twijfel dan niet om een gesprek vast te leggen door op de kennismakingsknop te drukken. 

 

Hieronder zal ik kort ingaan op elk van de topics die we samen kunnen aanpakken: 

 

Wie is voor welke taak het meest geschikt en wat heeft die persoon nodig?

- functie-omschrijvingen opmaken 

Groeigesprekken of functioneringsgesprekken zorgen voor de neuzen in dezelfde richting

Tijdens deze boeiende workshop krijg je praktische tips voor het voeren van effectieve groei- en functioneringsgesprekken. Je leert hoe je de communicatie tussen jou en je medewerkers kunt verbeteren om de prestaties en betrokkenheid te bevorderen. We zetten de basis voor een groeigesprek op voor jouw medewerkers. Hier gaan we verder mee aan de slag om jouw doelen als bedrijfsleider te kunnen realiseren in de sessie: Wat is een opleidingsplan?

Wat is een opleidingsplan?

Wat is het doel? Zorgen  dat je medewerkers met jou aan de kar duwen.  Je leert hoe je een effectief opleidingsplan kunt opstellen om de groei en ontwikkeling van je medewerkers te ondersteunen in kader van de groei van het bedrijf. Wat als je er niet komt met je personeel dat je hebt? Op die vraag gaan we verder in de workshop: Een nieuwe aanwerving, hoe pak je dat aan? 

Een nieuwe aanwerving, hoe pak je dat aan?

Soms heb je gewoon mensen tekort. Tijdens deze sessie leer je de beste praktijken voor het werven en selecteren van nieuwe medewerkers. Dit omvat onder andere het opstellen van aantrekkelijke vacatures, het voeren van sollicitatiegesprekken en het uitvoeren van referentiechecks. Hoe zorg ik ervoor dat deze persoon niet na enkele maanden weer vertrekt? Dit zie je in de volgende topic.

Hoe zorg je voor een goed onthaal van een nieuwe werknemer of langdurig zieke medewerker (on-boarding en re-boarding)?

Hier leer je hoe je nieuwe medewerkers op een gestructureerde en warme manier kunt verwelkomen in je organisatie. Daarnaast bespreken we hoe je een langdurig zieke medewerker kunt ondersteunen tijdens zijn/haar terugkeer op het werk. Hier kan de volgende topic je nog veel meer handvaten geven: Structuur opzetten, procedures schrijven.

 

Structuur opzetten door procedures te gaan schrijven

Deze sessie richt zich op het belang van het creëren van gestandaardiseerde procedures en het documenteren van werkprocessen. Je leert hoe dit kan bijdragen aan efficiëntie, consistentie en kennisoverdracht binnen je organisatie. We gaan dieper in op de formele vergaderingen die je houdt met je mensen in de les: Personeelsvergaderingen en aftoetsmomenten zijn belangrijk.

 

Personeelsvergaderingen en aftoetsmomenten met je mensen in een formele vorm zijn belangrijk

Hier leer je hoe je effectieve personeelsvergaderingen kunt organiseren en opvolgen. We bespreken verschillende methoden om feedback te verzamelen en de betrokkenheid van je medewerkers te vergroten. Omwille dat er toch een zeer gevarieerd leeftijdsverschil te vinden is op de werkvloer kan de volgende workshop goed aansluiten op deze topic. 

 

Hoe omgaan met generatieverschillen?

Hoe kan je andere generaties beter begrijpen? Tijdens deze sessie krijg je inzicht in de verschillende generaties op de werkvloer en hoe je effectiever kunt communiceren en samenwerken met je medewerkers. De aanvullende workshop op dit topic gaat over de exit-gesprekken die je moet voeren met gepensioneerden of mensen die je hebt ontslagen en wat deze je kunnen leren.

 

Waarom is een exit-gesprek zo belangrijk en wat kan je eruit halen?

Deze sessie gaat in op het belang van het voeren van exit-gesprekken met vertrekkende medewerkers. Je leert hoe je waardevolle feedback kunt verzamelen en welke inzichten dit kan bieden voor het verbeteren van je organisatie

   

  Elke workshop duurt 3 uur en kost 269 € excl. BTW per persoon. Deze gaan door in Oostkamp of Brugge volgens de beschikbaarheid van de ruimtes. Tijdens de pauze wordt er voor een drankje en versnaperingen gezorgd. 

  In de workshops krijg je heel veel handvatten en tools waar je zelf mee aan de slag kan. Wil je graag alle workshops volgen dan kan dat ook. Data worden binnenkort hiervoor gelanceerd. 

  Het volledig pakket aan workshops kan je volgen aan de prijs van 1399 € exclusief BTW. 

   

  Wil je graag dat ik voor jou de opstart doe of praktisch aan jouw zaak meebouw, dan kan dat ook. We bespreken je noden in een intake-gesprek. 

   

  Strategisch Klankbord voor Zaakvoerders: Heldere Inzichten en Onafhankelijk Advies.

   

  Met de abonnement-formule bied ik jou als zaakvoerder de mogelijkheid om 6 x 1.5 uur te sparren. Deze sessies vinden plaats binnen 3 maanden na aankoop van het abonnement. Als klankbord luister ik naar jouw zorgen en uitdagingen en bied ik een frisse kijk op je bedrijf en de gewenste koers.

  Tijdens onze coachsessies bespreken we de onderwerpen die voor jou belangrijk zijn en werken we samen aan concrete resultaten waar jij je als zaakvoerder goed bij voelt. Als neutraal persoon met een helicopterview fungeer ik als een onpartijdige sparringpartner.

  Om de volledige ervaring te waarborgen, vinden de sparmomenten plaats op een locatie in Brugge of Oostkamp, inclusief drankjes. Andere locaties kunnen in overleg worden besproken.

  Investeer in je bedrijf en jezelf voor een bedrag van €1599, inclusief locatie en drankjes excl. BTW.

  Refentie Julie Chielens van JEF EN MAURICE : kandidate voor Vrouw Van het Jaar 2023